De stora aktörerna tar ansvar

Något som växer i rasande takt är onlinepoker aktörerna. Det finns både forskare och även människor som är spelberoende som menar på att denna utveckling är farlig, men när man frågar Branschföreningen för Onlinespel, BOS, menar de att de stora aktörerna faktiskt tar sitt ansvar.

3230206-game-counter-bonusI den bästa av alla tänkbara världar vann alla människor som spelade spel. Men, så är det inte och skulle det vara så skulle hela charmen med spel försvinna samt aktörerna bakom då de skulle gå med sådana förluster. Nu finns det sajter som svenskacasino.se där man som spelare enkelt kan få information om vilka spel som finns ute på marknaden samt hur spelen och dess sajter fungerar. Ja, utbudet av spel har ökat något enormt, och då är det viktigt att man som spelare funderar på sin egen spelprofil och vad man är för typ av spelare. I en artikel går det att läsa att forskare ställer sig kritiska till denna utveckling. Dock hävdar generalsekreteraren för Branschorganisationen för Onlinespel, BOS, Gustaf Hoffstedt att de stora aktörerna faktiskt tar sitt ansvar.

Den oreglerade Svenska spelmarknaden

Ser man till onlinemarknaden är det en marknad som är svår att kontrollera, vilket då gör att den enskilda spelaren måste ta större ansvar. Många av aktörerna har sitt säte på Malta där skatten är låg och där de kommer undan Svensk lag och regler. Dock menar BOS att Svenska Spel hugger sig själv i foten med sitt licenssystem då man tappar kunder och allt fler väljer att spela på onlinebolag som inte kontrolleras. Många spelföretag står under BOS riktlinjer och ska se till att de har erbjudanden som är i linje med vad som är schysst och att de ska verka för ett schysst spelande. Det finns mycket man kan göra för att få en bättre spelmarknad, men mycket handlar även om enskilda individer. Men vad man kommer att se är att det kommer råda stora förändringar på spelmarknaden på nätet.